sunnuntai, 17. toukokuu 2015

Kotitreeniä

Nero oli perjantaista sunnuntaihin meillä hoidossa. Kävelylenkillä treenasimme vetämättä kävelemistä sangen laihoin tuloksin. Nero on erittäin voimakas ja hyväkuntoinen koira, joka ei millään malta olla vetämättä. Yritin pysähtyä kun talutushihna kiristyi ja meillä meni puolen kilsan matkaan noin puoli tuntia.Kehaisin sitä, kun se käveli hyvin, mutta hetikohta taas alkoi remmi kiristyä. Seuraavaksi kokeilin laittaa talutuslenkin kaulan ympäri (linkku valjaissa) eli Nero käveli kuin kahvassa. Se oli varmaan vähän outoa sille, joten se kokeilu ei kestänyt montaa metriä. Vielä loppulenkillä yritin komentamista, joka toistaiseksi tehosi parhaiten, Kuitenkin ns. nätistikävelyssä ilmeni ongelmana peitsaaminen eli kun Nero yritti sovittaa ravinsa taluttajan kävelyvauhtiin niin se alkoi peitsata. Kun kävelin nopeammin ja kevyesti kiristin hetkeksi talutinta se alkoi ravata oikealla tavallaa. Mutta sitten taas remmi kiristyi....jne

Täytyy lainata Tommy Wirenin Hienosti hihnassa kirja. http://www.adlibris.com/fi/kirja/hienosti-hihnassa-9789510402023

Eilen ja tänään harjoittelimme naksuttimella korokkeelle nousemista. Nopeasti se hoksasi homman ja laittoi etutassut korokkeelle. Kun sitten yritin  seuraavaksi saada takatassuja korokkeelle, se osoittautuikin vaikeaksi. Alensin kriteeriä niin että se olisi hypännyt yli ja koskettanut edes toisella takatassulla koroketta, niin sain muutaman onnistumisen. Omien koirien kanssa se on ollut helpompaa, kun ovat pystyneet seisomaan korokkeen päällä. Nero on sen verran iso, että korokkeen päällä seisominen vaikeaa. Täytynee hommata isompi koroke.

Ulkona treenasimme 1. putkea (mutkaputkikin onnistui) 2. eteen menoa palkkakipolle (tarvii kannustusta, vauhti melko hidas tai kenties lelupalkka olis parempi) 3. hyppysiivekkeen kiertoa 4. siivekkeiden välistä palkalle menoa rima maassa.

Huomenna treenataan Mutalassa :) Hitaasti hyvää tulee.