Maanantaina 29.6. oli alkeiskurssin viimeinen treenikerta. Harjoittelimme pieniä radanpätkiä. Ensimmäisessä oli hyppy -putki, jonka jälkeen valssi - hyppy? ja A-este. Rata toisena pätkänä jatkui A:n jälkeen hyppy- putki - hyppy. A:n otin vielä erikseen remmillä saadakseni Neron pysähtymään 2&2.

A:n jälkeinen putki tuotti ensin vaikeuksia, koska en ohjannut Neroa sinne kunnolla. Koira ei osaa tässä vaiheessa vielä hakea esteitä, joten se täytyy käsi-vartalo-ohjauksella ohjata putkeen. Palkkakuppi on estesarjan jälkeen.

Yksittäisenä esteenä harjoittelimme vielä pujottelua verkoilla ja rengasta apparin kera (kouluttaja auttoi palkkakupin kanssa).

Rengasesteellä tapahtui pieni välikohtaus, kun Nero huomasi takaviistossa olleen koirakon (rhodesiankoira)  ja ryntäsi sinne. Onneksi tilanteesta ei kehkeytynyt mitään pahempaa, Kirsi sattui paikalle ja komensi Neron takaisin. Jouduin vähän kovistelemaan Neroa, ettei se kiinnittäisi taustatapahtumiin huomiota. Tässä koulutusvaiheessa koira on herkkä ulkoisille häiriöille, mutta täytyy kehua Neroa, että se keskittyi tosi hyvin tekemiseen.

Kiitos Reijalle kuvaamisesta. https://www.youtube.com/watch?v=u7o3QBNHgbI